Appartement aan de singel, Utrecht

"vanuit de top van het huis de zon onder zien gaan"

Het was een uitdaging om een voormalig studentenhuis aan de singel volledig te renoveren en te moderniseren met hedendaagse materialen. Vooral de indeling van het huis was voor ons belangrijk. We wilden een huis waar we konden genieten met het gezin, familie en vrienden.

Door de slimme indeling hebben we voor ons gevoel zelfs meer ruimte gekregen. De eetkamer, met een grote tafel in het midden ontworpen door Diana van den Boomen zelf, is dé ontmoetingsplek geworden wanneer we in de avond thuiskomen. Door de hoge, grote openslaande deuren aan de achterzijde, hebben we een fantastisch zicht op de tuin. We genieten van het zicht op de Hollandse lucht vanaf onze eettafel. Hier drinken we een borrel, eten we een hapje en vertellen we sterke verhalen.

Ook aan de kinderen is gedacht. Zij hebben een eigen speelkamer waar ze urenlang met lego kunnen spelen, zonder dat hun grote bouwwerken afgebroken moeten worden.

De grote badkamer is de ruimte waar we vroeg in de ochtend elkaar ontmoeten, voordat de dag begint. Op de bovenverdieping heeft Diana van één grote ruimte een ruime badkamer, een walk-in-closet en een slaapkamer gemaakt. Tevens heeft Diana van den Boomen een vergunning voor het dakterras geregeld waarop we heerlijk kunnen genieten. Als de zon in de tuin weg is, kunnen we boven nog heel lang van de prachtige ondergaande zon genieten!

We hebben nu meer dan genoeg ruimte, dus voorlopig hoeven wij niet meer te verhuizen. We zijn apetrots op ons huis.