Herenhuis, Amsterdam

Elke ruimte in het herenhuis moest een functie krijgen en een geheel vormen qua sfeer en uitstraling. We leven veel buitenshuis maar als we thuis zijn moet het goed zijn. Rust, ruimte, warmte, licht en comfort zijn voor ons essentieel. Wij wilden een huis waarbij we deur dichtdoen en ons veilig en beschermd voelen, weg van de hectische buitenwereld.

Het is een kunst om een huis uit begin 20e eeuw te moderniseren met behoud van de oude elementen. Stijl is belangrijk maar mag de functionaliteit niet overheersen. Een praktisch huis met als uitgangspunt dat het er zo mooi mogelijk uit ziet. We houden van moderne, natuurlijke materialen en kleuren.

We hebben zelf een goede idee van wat we mooi vinden en Diana van den Boomen heeft voor ons de zaken fantastisch weten te combineren. Ze heeft ons veel werk uit handen genomen door haar voorselectie van stoffen, materialen en meubels en haar presentaties. Ze is overtuigend in haar eigen ideeën maar creatief genoeg om iets te doen met onze specifieke wensen.

We zijn heel tevreden met het eindresultaat en genieten nog elke dag van ons huis. Met name omdat Diana van den Boomen erin geslaagd is een eenheid te creëren in een huis met vijf verdiepingen en een hele warme, rustige sfeer heeft neergezet. Comfort is troost. Dat ervaren we elke dag.