Woonhuis, Bilthoven

Dit huis uit eind jaren '50, heeft maarliefst 5 jaar te koop gestaan. Potentiele kopers vonden de locatie geweldig, maar lastig om van het huis nog iets te maken. Slopen en nieuwbouw was een veelbesproken optie. De huidige bewoners zagen de potentie wel. Het werd een fikse verbouwing van bijna een half jaar. Alle houten kozijnen zijn vervangen door aluminium kozijnen, de gevel is gereinigd, en het dak is vervangen waardoor het totale plaatje een stuk moderner werd. Van binnen is alles aangepakt en vernieuwd.  De indeling is speelser gemaakt met diverse open ruimtes die met elkaar verbonden zijn. Er is gekozen om ruwe materialen te gebruiken waardoor het huis meer karakter kreeg. De nieuwe ontworpen stalen deuren en de eiken visgraadvloer vormen nu de eye-cathers van het huis.

Het eikenhout, afkomstig uit een oude Franse kazerne, is door de houtspecialist tot een prachtige visgraatvloer omgetoverd. Het hout van de boekenplanken en de  schappen in de eetkamer is uit een oude bouwmaterialen handel gehaald. Dit zelfde hout heeft de timmerman ook gebruikt voor de fronten van de keukenlades voor een stoere look. Het betonen blad in de keuken is door de bewoners zelf gemaakt. Op de gehele bovenverdieping zijn de na-oorlogse lage plafonds verwijderd en dakramen geplaatst waardoor ok het bovenhuis voldoende licht en ruimte heeft gekregen. In de badkamer heeft men achter de wastafels koper gebruikt wat op den duur gaat oxideren. In de kinderkamers is gekozen voor een  inbouwkast- en bed om de ruimte zo goed mogelijk te benutten. Het is een fijn en sfeervol huis geworden.